Madártej II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók (4 személyre)
- 2 liter tej
- 8 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 8 dkg porcukorral felverjük. 1 liter tejet felforraljuk, ebbe szaggatjuk a galuskákat. Amikor az egyik fele megfőtt, átfordítjuk. Mikor kiszedtük az összeset, a másik fele tejet is az edénybe öntjük, majd a vaníliás cukorral elkeverjük. Egy külön edényben összekeverjük a tojássárgákat a csipet sóval, a maradék porcukorral és a liszttel. Mielőtt összeöntenénk, néhány kanál forró tejet is hozzákeverünk, hogy ne legyen csomós a mártás. Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Tedd a mártás tetejére a tojásfehérjét, és mikor kihűlt, reszelj rá csokoládét.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.